2015. feb 13.

Vidéki vagányok és aranytorkú hercegnők

írta: Redneck Zone
Vidéki vagányok és aranytorkú hercegnők

"A csúnya fiúknak is van szíve" - énekelte Presser és hogy ez mennyire így van, számtalan gyönyörű  szerelmes dal bizonyítja marcona külsejű előadóktól, gondoljunk csak a Metallica Nothing Else Matters, az Extreme More Than Words vagy a Texas Hippie Coalition Think of Me című dalára. Arról nem is beszélve, hogy mi melengethetné jobban a szíveket, mint amikor egy kőkemény fickó dalban vallja meg leggyengédebb érzelmeit? Valahogy így van ez a country zenében is, ahol a macsóság kötelező faktor mindenkinek, aki komolyabb nashville-i karrierben gondolkodik. Most ők következnek és hogy a hölgyválasz se maradjon el, duetteznek, méghozzá szépséges énekesnőkkel.

screenshot_3_final.jpg

1. Kenny Chesney ft. Grace Potter - You And Tequila

Kenny Chesney a country zene örök agglegénye. Bár hosszú és rendkívül sikeres múltat tudhat maga mögött, egy alig négy hónapos frigytől eltekintve Renee Zellweger-el, egy hölgynek sem sikerült bekötnie a fejét. Grace Potter  igazi vagány leányzó, a Grace Potter and the Nocturnals nevű rockbanda frontembere. A karcsú, törékeny teremtésben óriási hang lakik.

 

2. Haley and Michaels - Just Another Love Song

A Haley and Michaels egy Kaliforniából származó duó. A tagok kezdetben önálló zenei pályafutásukat építették Nashville-ben, majd közös karrierbe kezdtek. Kiderült, hangjuk tökéletes harmóniában fonódik össze, dalaik romantikus párbeszéd férfi és nő között.

 

3. AJ Vallejo ft. Kendall Beard - Outta State, Outta Mind

AJ Vallejo a Vallejo nevű texasi rockzenekar frontembere, míg a szintén texasi születésű Kendall Beard country zenei karrierje az American Idol 8. évadában kezdődött. Hallgassátok csak milyen gyönyörű, amikor két tőzsgyökeres texasi igazán romantikusra veszi a figurát:

 

4. Blake Shelton ft. Ashley Monroe Lonley Tonight

Blake Shelton nem szorul különösebb bemutatásra, annál inkább Ashley Monroe, akinek egyedülálló hangja ellenére az igazi áttörés még várat magára. A szakmabeliek annál szívesen dolgoznak vele, ő énekelt például a Train Bruises című dalában. 

 

5. Jason Aldean ft. Kelly Clarkson - Don't You Wanna Stay

Jason Aldean és Kelly Clarkson két rendkívül sikeres előadó. Az alábbi dallal, mely Aldean 2010-es My Kinda Party című albumán szerepelt, eredetileg nem volt különösebb célja egyikőjüknek sem. Miután viszont a 2010-es  ACM* gálán elénekelték, akkora sikert arattak, hogy az óriási érdeklődésre való tekintettel kislemezként is megjelentették a nótát. Sőt, Clarkson 2011-es Stronger című albumának delux változatán is helyet kapott. Érdekesség az alábbi felvétellel kapcsolatban, hogy Aldean állítólag ezen a gálán viselt életében először nyakkendőt a színpadon.

 

*ACM Awards: American Country Music Awards, a country zeneipar egyik legrangosabb díjátadója és gálája, melyet óriási showműsor kísér minden évben.

Tetszett a poszt? Tarts velem a Facebookon is kattints ide !

Szólj hozzá

zene