2015. jan 18.

Öt nagy sláger versenyez a Legjobb Country Dal címért - Grammy Gála 2015

írta: Redneck Zone
Öt nagy sláger versenyez a Legjobb Country Dal címért - Grammy Gála 2015

A 2015-ös Grammy Gálát február 8-án, azaz éppen 3 hét múlva tartják Los Angeles-ben. Íme a  Legjobb Country Dal címért induló szerzemények, egy csokorban.

grammy_nominees_2015.jpg

 1. Kenny Chesney: American Kids

Ezzel a dallal Kenny azt az általánosítást igyekszik megkérdőjelezni, mely szerint az amerikai fiatalok élete csakis a bulizásról szól. Ez speciel a fejlett világ bármely pontján igaz lehet, de személy szerint úgy gondolom, addig jó, amíg a fiataloknak tényleg csak (vagy legalábbis főként) ezzel kell foglalkozniuk!

 

2. Eric Church: Give Me Back My Hometown

Eric Church The Outsiders című lemezéről a közelmúltban részletesen is írtam. Nos, ez az egyik olyan nóta az albumról, amely igen előkelő helyezést ért el a 2014-es slágerlistákon. Szerelmi bánatról szól: azt az érzést önti dalba, amikor a saját kis mikroszféránk rideggé és idegenné válik, mert a Kedves nincs többé mellettünk.

 

 

3. Miranda Lambert: Automatic

Nosztalgikus dal, mely néhány percre visszarepít azokba a "régi szép időkbe", amikor még minden lassabb, kiegyensúlyozottabb, élhetőbb volt. Vagy legalábbis mi így emlékszünk rá...

 

4. Glen Campbell: I'm Not Gonna Miss You

Ez a produkció külön szót érdemel, mivel az idén 79 esztendős, kilencszeres Grammy díjas Glen Campbell-ről tavaly derült ki, hogy Alzheimer kórban szenved. Ő és családja rendkívül nehéz időszakon megy most keresztül, ennek kapcsán született ez a gyönyörű dal. A címe, mely így szól: Nem fogsz hiányozni, ezúttal erre a súlyos betegségre utal.

 

5. Tim McGraw & Faith Hill: Meanwhile Back at Mama's

Tim McGraw számára ez a dal hozta a legnagyobb sikert a tavalyi évben. Fülbemászó, kifinomult, gyönyörű!

 

Szerinted melyik a legjobb? Szavazz kommentben vagy a Facebookon, azután meglátjuk, mennyire egyezik az ízlésünk a zsűriével!

A többi country zenei kategóriáról és a jelöltekről itt olvashattok bővebben.

Fotó: www.grammy.com

Tetszett a poszt? Tarts velem a Facebookon is, kattints ide!

Szólj hozzá

zene