2015. feb 01.

Újdonságok a country zenében: 2015 január

írta: Redneck Zone
Újdonságok a country zenében: 2015 január

Hétről-hétre számos dolog történik a country zene világában, hiszen óriási iparágról van szó. Lehetetlen küldetés minden hírt eljuttatni a hazai közönség részére, de azért hónapról-hónapra szeretnék egy rövid összefoglalót készíteni az aktuális eseményekből. Elsősorban új lemezekre, videókra, fontosabb történésekre gondolok, alapvetően a modern country zene világból, a teljesség igénye nélkül.

thegoodguitar_files_wordpress_2.jpg

A bevezetés (és a hajtás) után jöjjön a lényeg, ez történt idén januárban!

  Nagylemezek: 

lucy_angel.jpg

Első nagylemezével jelentkezett a Lucy Angel. Ők egy háromtagú családi trió, melyet az édesanya Katie és két lánya, Lindsay és Emily alkot. Több mint tíz éve énekelnek együtt és bár saját lemezzel eddig nem rendelkeztek, több neves előadó koncertjén léphettek már fel előzenekarként. A zenekar nevét viselő album január közepén került a boltokba Amerikában.

album_cover_2.jpg

 A Cody Canada and the Departed nevű fomrációnak a negyedik stúdióalbuma jelent meg ebben a hónapban HippieLovePunk címmel. Az oklahomai zenekar a Southern-Rock, Red Dirt rock vonalat képviseli, itt olvashattok róluk bővebben.

 brandy_clark.jpgA sort Brandy Clark zárja, akinek 12 Stories című albuma szintén januárban jelent meg. Valójában 2013-as első nagylemezének újra kiadásáról van szó, immár a Warner Brothers gondozásában. Brandy-t az idén két kategóriában is Grammy Díjra jelölték: az egyik nem kisebb elismerés, mint az "Év új előadója" cím, melyért olyan pop-ikonokkal versenyez, mint Iggy Azalea és Sam Smiths. Brandy azonban nem csak zenész, hanem remek dalszerző is, aki többek között Miranda Lambert-nek, LeAnn Rimes-nak és Billy Currington-nak is írt már slágert. Az idén ráadásul Alan Jackson-nal turnézik.

Most a Lucy Angel dala szól:

 

A  kislemezeket  tekintetve a Zac Brown Band új dalát érdemes kiemelni, melynek címe Homegrown. Ez az első kislemez az idén kora tavasszal várható új albumról, mely a híresztelések szerint új fejezetet nyit majd a zenekar történetében.

 Új videoklipek  tekintetében is van miből csemegézni. Itt van mindjárt Chase Rice, akinek a Gonna Wanna Tonight című szerelmes dalához készült kisfilm. A nóta a 2014-es Ignite The Night című albumon szerepel. Egészen friss, konkrétan január 31-én látott napvilágot a Carrie Underwood  Little Toy Gun című dalához készült, igen impresszív videó. Carrie az idén ünnepli 10 éves pályafutását és ebből az alkalomból Greatest Hits albummal jelentkezik majd, melyen két új dal is helyet kap. Ezek közül az egyik a Little Toy Gun. Szintén új klippel jelentkezett Billy Curnington. A tavaly októberben megjelent Don't It című dalához készült videó, mely az első kislemez Currington idén várható új albumáról. A videoklipeket a lila szövegekre kattintva mindjárt meg is tudjátok nézni.

No és akkor egy magyar vonatkozású videó, amire nagy-nagy örömmel bukkantam rá. Kreatív és színvonalas ez Gretchen Wilson feldolgozás, pedig nem kis feladatra vállalkozott a zenekar. Jó dolog, hogy immár ilyen látványos formában is elérhető: Alexa Country Band: Vidéki asszony!

 

Végül de nem utolsósorban:  ACM Awards . Ugyan a 2015-ös Grammy Gála még le sem zajlott, január 30-án már meg is érkezett az Academy of Country Music Awards jelöltjeinek listája, melyet itt olvashattok. Az idén áprilisban  Arlington-ban (Texas) megrendezésre kerülő gála jubileumi ünnepség lesz, az ACM Awards ugyanis 2015-ben kereken 50 éves. A házigazdák Blake Shelton és Luke Bryan lesznek.

 

Fotó: thegoodguitar.files.wordpress.com

Tetszett a poszt? Tarts velem a Facebookon is, kattints ide!

Szólj hozzá

zene